Helkama

Yleistietoa Helkamasta

Helkama perustettiin Tampereelle vuonna 1905, ja sen perusti Heikki Helkama, silloiselta nimeltään Heikki Hellmann. Liike muutti Viipuriin 10 vuoden toiminnan jälkeen. Liike myi polkupyöriä ja ompelukoneita. 30-luvulla Helsinkiin perustettiin suurempi kauppa. Helkama on noista ajoista paisunut kuin pullataikina, ja bisnes on lyönyt leiville. Helkaman omistaa vieläkin Helkaman suku, ja yritys on aikojen saatossa muunmuassa maahahntuonut ja vuokrannut autoja, valmistanut kodinkoneita ja valmistanut kaapelia. Ja nämä ovat vain ne toimialat, jotka nykyäänkin ovat toiminnassa.

Helkama RaisuHelkamakin on valmistanut mopoja, joista tunnetuimmaksi jäi Helkama Raisu. Polkupyöristä tunnetuin taitaa olla Jopo, tuo jokaisen polkupyörä. Yksinkertainen ja toimiva design vetoaa ihmisiin, varsinkin kun se liitetään vielä erinomaiseen laatuun ja luotettavuuteen. Vanhat Jopot ovat myös keräilytuote, ja niiden hinta onkin varsin korkealla.

Kotimaisuus

Helkama on vieläkin kotimainen yritys, ja kaksi kolmasosaa sen pyöristä valmistetaan Suomessa. Osa pyöristä tehdään kokonaan Aasiassa, kuten lasten Jopo, ja osa pyöristä kuuluu Made In Finland sarjaan, jotka kootaan Suomessa. Loput, kuten itse aikuisten Jopo valmistetaan alusta loppuun Suomessa. Nämä ovat Avainlippu-tuotteita.

Helkaman mallisto on valtava

Helkaman mallisto on ällistyttävän suuri. Helkamalla on tarjota jokaiselle jotakin. Suurimmasta osasta malleja löytyy erilaisia varustelutasoja ja vaihteiden määriä tarpeen muk
aan. Naistenpyöristä löytyy modernia ja retroa, ja väliin jää vielä laaja valikoima ns. tavallista.

Helkaman miesten mallistosta löytyy maastoa ja kaupunkia, ja kuten naisten mallistokin, tämäkin sisältää monia eri versioita pyöristä. Nuorten pyöristä löytyy muutamaa eri jopoa, kuten retromalli 50v, ja modernimpi Jopo cruiser. Myös FAT Jopo löytyy mallistosta niille, joita ei kapeat renkaat miellytä. Helkaman laajasta mallistosta löytyy myös tasapainoa vaatimattomat Triket, jotka ovat hyvä vaihtoehto varsinkin vanhuksille ja niille, joilla muuten on hieman rajoittunut tasapaino.

Helkamalta löytyy myös kattava valikoima sähköpyöriä. Monesta mallista on sähköavustettu versio, ja löytyy myös kolmipyöräisistä malleista, jotta pikkukylän 100-vuotiaatkaan eivät jää ilman kauppareissuaan. Helkaman sähköavustus on korkealaatuinen ja kestävä, ja säätyy tarpeen mukaan. Sen saa kokoaikaiseksi tai vain mäessä avustavaksi.