Nopsa

Yleistietoa Nopsasta

Nopsan omistaa nykyään Intersport, ja Nopsaa valmistettiin vuodesta 1951 Turussa Pyörätehdas Haapalassa. Nopsa integroitui Tunturipyörä Oy:hyn 1995, mutta tuotemerkki Nopsa on Intersportin omaisuutta. Nopsat suunnitellaan Suomessa, ja ne tehdään laadukkaista osista. Kotimaisuusaste ei ole kovin suuri, sillä pyörät vain suunnitellaan Suomessa, mutta laadusta ei ole tingitty. Suuri osa osista on käytössä vain Nopsa-pyörissä.

Nopsan brändiin kuuluu myös pyöräilyn terveellisyyden ja taloudellisuuden painottaminen. Brändiin kuuluu myös Nopsan historia ja perinteikkyys, joka on yhdistetty moderniin suunnitteluun.

Intersport, joka omistaa Nopsan tuotemerkin, on monikansallinen ketju, jonka myymälöitä on 62 eri maassa. Intersportin päätoimisto sijaitsee Sveitsissä, Bernissä. Intersport ei ole kotimainen, mutta kuuluu Suomessa kotimaiseen K-ryhmään.

Mallistoa

Nopsan mallisto on saatavilla Intersportin myymälöistä, ja myöskin K-ryhmän KNopsaesport myymälöistä.

Nopsan mallisto on jaoteltu samankaltaisesti kuin Tunturin, eli Citypyöriin, Hybridipyöriin ja Maastopyöriin, ja lisäksi vielä perheen pienimmille lastenpyörät.

Citypyörämallistossa on mukavaan kaupunkiajeluun sopivia malleja, ja myös klassikkomuotoilua, joka on tuttu perinteisestä mummopyörästä. Nopsa Classic ei periaatteessa ole juuri muuta, kuin mummopyörä tuotuna 2010-luvulle. Nopsa Comfort on hiukan samaa tyyliä, vaikkakin vähän modernimmalla muotoilulla. Jazzy ja Helmi edustavat kokonaisuudessaan modernimpaa muotoilua.

Nopsalla on vain yksi hybridimalli, joka on nimeltään Highway, eli moottoritie. Pyörä on 21-vaihteinen, ja siitä on saatavilla miesten ja naisten versiot. Pyörä on nopea asvalttiympäristössä, ja vaihteisto mahdollistaa suureinkin mäkien ylittämisen ilman suuria vaivoja.

Maastopyöriä löytyy moneen lähtöön. Maastopyörät ovat varsinkin nuorten suosiossa. Nopsalta löytyy monenlaista maastopyörää, ja mallistossa on eri kokoja ja eri varustelutasoja. Aina levyjarruttomasta kolmivaihteisesta Ultra EQ:sta täysin varusteltuun maastopyörään joka ei pelkää kuraa, eli Ultra FS Disc 21:n

Nopsan lastenpyörämallisto on selkeä ja kasvaa lapsen mukana loogisesti. Sarja alkaa 10 tuumaisesta trikestä, jolla ei ihan helpolla kaaduta polkemista opetellessa. 12 tuumaisena löytyy Kick-potkupyörä, jossa harjoitellaan enimmäkseen tasapainoa, ja sen lisäksi ihan tavallinen polkupyörä apupyörillä varustettuna. Tästä mallisto jatkaa ylöspäin parin tuuman välein. Isommissa malleissa on saatavilla vaihteita, a erilaisia lisäjarruratkaisuja.