Raleigh

Yleistietoa Raleighista

Raleigh Bicycle Company perustettiin jo vuonna 1890. Ensimmäinen pyöräilyn maailmanmestari Raleigh-tallista tuli jo 1897, ja nosti kilpapyöräilyn suosiota huimasti, sillä voitto oli ylivoimainen.

Raleigh on siitä lähtien tehnyt monia onnekkaita temppuja, kuten ostanut kolmivaihteisen napavaihteen keksivän yrityksen vuosi ennen tätä mullistavaa keksintöä.

Raleigh on myös 70-luvulla onnistunut pääsemään nuorison sydämiin Chopper-mallinsa erikoisella muotoilulla. Raleigh on sinällään siis erittäin hyvin onnistunut yritys kaikin puolin. Kilpailumenestystä Raleighille on tullut runsaasti, ja merkki on muutenkin juurtunut vahvasti.

Raleigh on muuten valmistanut aikojen saatossa myös “Skifi-polkupyörää”, eli 80-luvun Star Warsin innoittamaa Vektaria, jossa oli muunmuassa FM-radio ja trippimittari.

Nykymallistoa

Raleighin mallisto on laaja, kuten sen historiakin.

Raleighilta löytyy myös perinteinen niin sanottu mummopyörämalli, tai oikeastaan muutama hieman toisistaan eroava. Raleigh Lady, Classic ja Elegance osuvat helposti tähän raamiin.

Raleighilla on myös moderneja naistenpyöriä, joita saa monin eri vaihteistoin ja monin eri designein. Mallisto on todella laaja. Miesten pyöriä perinteisellä kolmiorungolla on saatavilla eri malleja ja eri vaihteistoilla.

Raleighilla on tarjolla myös erilaisia MTB-pyöriä eli mountain bikeja. Mountain Bike onRaleigh paksurenkainen pyörä, jolla ylittää helposti kivikon jos toisenkin. Raleigh Viper mountain bikeä saa eri rengaskokoja kuljettajan korkeuden mukaan.

Nuorille on tarjolla Nitro MTB, josta on toki myös aikuisten versio. Nitro on erittäin vauhdikkaan näköinen ja värikäs tuote, jonka iskunvaimennus on kohdallaan. Nuorille tytöille on sitten modernilla naistenpyörätyypillä varustettua pyörää, ja kuin myös vanhempaa mummopyörädesignia. Nuorille ja lapsille on valikoimassa muutenkin mukavasti erilaisia polkupyöriä, joista jokainen löytää varmasti jotakin sopivaa.

Raleighin valikoimasta löytyy kaikenkaikkiaan mummopyöriä, moderneja citypyöriä, maastopyöriä pienemmille ja isommille pyöräilijöille, ja tietenkin lapsille sopivia pieniä polkupyöriä. Pyörät ovat korkealaatuisia, ja hinnan ja laadun suhde on erittäin kohdallaan.

Raleigh valmistaa myös kuntolaitteita, jotka nekin ovat korkealaatuisia ja hintansa arvoisia.

Kuntolaitevalikoimaan kuuluu soutulaitetta, spinning-pyörää kuntopyörää ja juoksumattoja. Tämän lisäksi vielä crosstrainer ja käsiä ja jalkoja samaan aikaan treenaava kuntopyörä.

Raleigh valmistaa kaikkea mitä voi olettaa pyöräilyynsä tarvitsevan.