Tunturi

Yleistietoa yrityksestä

Tunturi Oy on perustettu vuonna 1922, ja sen perustivat Aarne Harkke ja Eero Harkke. Sen nimeksi silloin muodostui Pyöräkellari Oy, joka 30-luvulla alkoi valmistaa omia polkupyöriä. 50-luvun alussa tuotanto erkaantui vähittäiskaupasta omaksi kokonaisuudekseen, Tunturipyörä Oy:ksi, joka Turun Kupittaan tuotantotiloissaan alkoi valmistaa polkupyöriä. 60- luvulla alkunsa sai suosittu Poni-polkupyörä. 60-luvun alussa Tunturipyörä aloitti kuntopyörien valmistuksen, ja siitä tuli hittituote, jota vietiin ympäri maailmaa.

Tunturi on valmistanut myös mopoja, jotka olivat oman aikansa tuotteiksi luotettavia ja toimivia, kuten polkupyörätkin. Ensimmäiset Tunturi-mopot olivatkin periaatteessa polkupyöriä, joihin oli asennettu moottori. Mopojen valmistuksesta opittiin uutta polkupyöriinkin ja rakenteita muunneltiin tukevammiksi.

Kotimaisuudesta sen verran, että kuntopyörät valmistetaan vieläkin Suomen Turussa, mutta polkupyörät on siirretty muualle.Tunturi on Suomen tunnetuin polkupyöräbrändi, mutta hollantilainen omistaja, ja valmistus Unkarissa ja muualla omistajan tehtailla tekee pyörästä aika kotimaisuusrajoitteisen.

Tunturin pyörät ovat kuitenkin erittäin korkealaatusia, ja niistä ei löyty suunnitteluvirheitä, jotka lyhentävät pyörän ikää. Varsinkin Tunturin fitness-polkupyörät ovat todella korkealaatuisia tuotteita, ja jämäkän runkonsa ansioista todella helppoja ja mukavia ajaa suurillakin nopeuksilla. Peruspyörät ovat nekin reilusti keskitason yläpuolella laadullisesti ja hinta-laatusuhteeltaan.

Tunturin mallisto nykyään

Classic-sarjasta löytyy Akseli 1-v ja Akseli 7-v, eli vanhan tutun Tunturi Akselin yksi- ja seitsenvaihteiset versiot. Perinteinen miestenpyörä on kyseessä, ja laatu on vieläkin korkealla.

ElinaAkselin lisäksi Classic-sarjasta löytyy Elina, joka on perinteinen naistenpyörä, ja sekin on saatavilla eri vaihteistovariantein, jotka ovat 1,3 ja 7-vaihteinen. Lisäksi sarjaan kuuluvat trendikkäät Loiste ja Lumo.

Hybridimallistosta löytyy monia jäykkärunkoisia ja vauhdikkaita polkupyöriä. Ne eroavat toisistaan lähinnä koon ja varustelun perusteella.

Citypyörämallisto on todella laaja, ja sieltä löytyy modernia naisten- kuin miestenpyörääkin. Vaihteistovaihtoehtoja on lukuisia, ja pyörät edustavat rendikästä, mutta käytännöllistä muotoilua.

Tämä valikoima on erittäin laaja.

Nuorisolle on tarjolla Tunturi Bomber, Voice ja Look. Bomberia on eri kokoisina. Bomber on katu-uskottava maastopyörä, jolla kaverit saa kateellisiksi. Voice ja Look ovat molemmat pastelisävyisiä ns. tyttöjen pyöriä, joilla on kiva polkea kaupungilla. Näiden kahden mallin erona on rengaskoko.

Lapsille on tarjolla valtava valikoima eri kokoja ja muotoja, aina apupyörillä aloittelevasta jo oppineemmalle sopivaan. On sporttista maastopyörää ja pinkkiä pikkuprinsessan unelmaa, ja näitä kaikkai useita eri kokoja ja varustelutasoja.