Urheiluvedonlyönti polkupyöräilystä

Polkupyöräily urheilulajina

Polkupyöräilyssä on kilpailtu suhteellisen kauan, oikeastaan niin kauan kuin polkupyöriä on ollut olemassa. Nykyaikaiset polkupyöräkilpailut tapahtuvat ovaalin muotoisella radalla erikoisvalmisteisilla polkupyörillä, jotka ovat huippuunsa kehitettyjä kaikin puolin. Jopa kypärän muotoilu voi vaikuttaa kilpailun lopputulokseen, sillä vauhdit ovat hurjia ja ilmanvastus vaikuttaa vakavasti nopeuteen.

Kilpapyörän renkaat ovat kuin kiekot, ja ne muotoillaan mahdollisimman aerodynaamisiksi, ja mahdollisimman pienen vierintävastuksen tuottavaksi. Jopa polkijan asentoa säädetään optimaaliseksi polkemisen helppouden ja aerodynaamisuuden suhteen.

Tämä laji on kovien atleettien laji, ja nopeudet ovat erittäin suuria, ja ero voiton ja häviön välillä voi olla vain millisekunteja. Sen takia laji on erittäin mielenkiintoinen Cycling as a sportvedonlyöntikohde. Yksi tärkeä asia muistaa, kun vedonlyönti verkossa on turvallisuus. Siksi lukea katsauksia sivustot kuten Kasinokotiutus.com.

Lisäksi on pitkän matkan pyöräilyä, josta myöskin kilpaillaan, kuten Ranskan ympäriajo. Pitkän matkan pyöräilyssä ei mitata maksimaalista tehonsyöttöä, vaan kestävyyttä ja aerobista kuntoa. Tässä lajissa polkupyörä itsessään on kovilla, ja voitelun on oltava kunnossa, sillä polkupyörän pettäminen kesken kilpailun johtaa tappioon. Myös renkaat ovat kovilla, sillä renkaan hajoaminen vaikuttaa sijaan suuresti.

Vedonlyönti kilpapyöräilystä

Nopeiden kierroskilapilujen tulos voi olla millisekunteista kiinni, ja se on huipputekninen laji. Pitkän matkan ajot ovat kestävyyskisoja, joiden tulos voi muuttua esimerkiksi laittestovian takia nopeastikin. Kummatkin lajit ovat kovin jänniä penkkiurheilla, ja varsinkin vedonlyöjille lajit ovat kovin kiinnostavia, vaikka laji ottikin kolausta doping-ongelmien takia.

Japanissa suosittu vedonlyöntikohde on myös Keirin-pyöräily, jossa ensimmäiset muutama kierros pyöröilijöitä ajatetaan moottoripyörällä 45 kilometria tunnissa, jonka jälkeen loppu on kiritaistelua. Ensimmäisten kierrosten on tarkoitus väsyttää pyöräilijät, ja saada heidän lihaksensa hapoille, ja siitä sitten kamppailemaan keskenään voitosta.

Pyöräilystä voi lyödä vetoa useilla vedonlyöntisivustoilla, ja erinäiset lajit ovat yleensä suhteellisen hyvin edustettuna. Vedonlyönnillä voi tienata hyvin, sillä kilpailut ovat välillä todella tiukkoja, ja altavastaajakin saattaa pokata voiton haltuunsa vain pienen vastustajan tekemän virheen vuoksi. Ratapyöräilyssä virheeksi riittää pieni tasapainon heilahdus, ja altavastaaja saakin jo muutaman millisekunnin paremman ajan kursittua kasaan. Pitkän matkan pyöräilystä jännittävää tekee vaihtelevat sääolot ja pitkän matkan tuomat haasteet laitteistolle ja kilpailijalle2